Voedselbank

Uit Wikikids
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽

De voedselbanken zijn ontstaan in Amerika, dat was in 1967. Daarna kwam men in Canada op het idee en daar vandaan waaide het weer over naar Europa. Nu zijn er in 23 landen in Europa voedselbanken. Die zijn lid van Europese Federatie van Voedselbanken.

Wat doet de voedselbank?

Arme mensen die hun eigen eten niet kunnen betalen, kunnen daar een abonnement aanvragen en dan kan je elke week een pakket ophalen waar dus eten in zit.

Soms is er aan een voedselbank ook een dierenvoedselbank of een Speelgoedbank verbonden.

Voedselbanken in België

In België werd de eerste voedselbank opgericht in 1986. Inmiddels zijn er 9 regionale Voedselbanken die weer samenwerken met talloze plaatselijke verenigingen e.d.

Voedselbanken in Nederland

In 2002 werd de eerste Nederlandse voedselbank opgericht door Sjaak en Clara Sies in Rotterdam. In 2006 kwam er een in elke provincie in Nederland. Nederland had in 2022 ongeveer 177 voedselbanken. In 2014 werd 12.000 ton voedsel uitgedeeld dat anders zou worden vernietigd.

Links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Voedselbank&oldid=836170"