Triops

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De triops is ongeveer 200 miljoen jaar oud. De triops is een merkwaardig diertje. Want als de triops een bepaalde leeftijd bereikt, gaat het eitjes leggen. Maar die eitjes komen eerst niet uit. Ze komen pas uit als het water verdampt, en er daarna weer water bij komt. En die komen behoorlijk snel uit, wel na 24 uur!

De eerste drie dagen kun je zie niet met het blote oog zien. Na drie dagen lijken het wel gele drie hoekjes, dan verdubbelen ze hun lichaamslengte per dag! De triops kan tot 20 t/m 90 dagen worden.

Soorten Triops

  • Triops Longicaudatus
  • Triops Cancriformis
  • Triops Australiënsis

Triops als huisdier

De triops kan als huisdier worden gehouden. De triops is wel gevoelig voor ziekte's. En de triops zijn vraatzuchtig, want als ze niet 'genoeg' eten krijgen, dan eten ze elkaar soms op.

Het zijn al met al hele gezellige beestjes die er in alle vormen en maten en kleuren te krijgen zijn en die erg leuk zijn om in een aquarium te houden en om naar te kijken. Er zijn veel sets die je kan kopen. De triops kan een ei leggen zonder te paren. Als ze geboren zijn hebben ze een groeispurt. Ze groeien aardig snel. Als je een triops kweekt wordt hij maximaal 5 centimeter. Een triops wordt in het wild groter.

uiterlijk

De triops heeft een een schild van kalk. Daaronder zijn een hele hoop poten daar zitten kieuwen aan. Daarnaast zit zijn mond. De mond van een triops zit onder het schild. Ook heeft een triops een lange staart.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Triops&oldid=654330"