Trapmuziek

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Trap is een muzieksoort die lijkt op house, maar trap heeft een lichtere bass en is minder hard.

Trap is ontstaan in 2000. Het was eerst bedoeld om op te rappen maar dat veranderde. Er bestaan nu heel veel dj’s die trap maken, een voorbeeld: dj Snake. Dillon Francis, BISHU en een hele bekende Yellow Claw. Trap veranderde van rap naar een muziek soort waar weinig tekst in voor kwam. Nu staat trap bekend om zijn lichte en zachte bass, maar toch sterke drops. Er worden vele remixen van andere liedjes gemaakt die niet trap zijn zoals: Turn down for what, Wrecking ball en Bad en Black Widow zijn bekende.

De geschiedenis van trap

Trap was vroeger straattaal voor een plek waar drugs werden gedeald. Trap was eerst voor rappers, die gingen rappen over hoe het was op de plek oftewel de trap en hun streven naar succes. Three 6 Maffia worden gezien als de eerste trap artiesten. Een paar rapgroepen en rappers waren rond de eerste introductie van trap muziek, dat was rond de jaren 90. In 1992 was een van de eerste trap cd's uitgegeven. Rond het jaar 2000 begon trap muziek meer succes te krijgen en kwamen er heel wat nummers, albums en singles uit. In 2003 was er de eerste golf van dat trap muziek in mainstream gebroken was met de uitgifte van T.I.'s tweede studio album Trap Muzik. Het album had veel succes, er werden meer dam 2.1 miljoen kopieën van verkocht. in 2005 ging de golf van succes verder. In 2010 kwamen er veel verschillende trap nummers die de mainstream hip hop grafieken over de Verenigde Staten. In 2012 kregen de trap liedjes een plek op billboard met muziekrecords van vele rappers.

Electromuziek

In 2012 kwam er een nieuw soort muziek, electro. Electro had een paar elementen van trap muziek overgenomen zodat het agressieve beats en duistere melodisch kreeg. In 2013 kwam het liedje van DJ Snake en Lil Jon, de single Turn down for what. Dit werd een grote commerciële hit in meerdere landen, het werd gekozen als tweede beste liedje van 2014.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Trapmuziek&oldid=636311"