Con te partirò

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf Time to Say Goodbye)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Con te partirò is een van de bekendste Italiaanse nummers ooit geschreven. Het werd geschreven door Francesco Sartori en Lucio Quarantotto en opgevoerd door de Italiaanse zanger Andrea Brocelli. Hij zong het nummer in 1995 voor het eerst op het San Remo Festival, een bekend Italiaans muziekevenement.

Het nummer was een groot succes en is later opnieuw uitgegeven in een Engelse versie, Time to Say Goodbye. Het nummer is overigens gedeeltelijk in het Engels, alleen de zin Time to Say Goodbye, de rest is Italiaans. In deze versie zingt Brocelli samen met de Engelse zangeres Sarah Brightman, bekend van de West End-musical The Phantom of the Opera.

Daarnaast bestaat er nog een Spaanse versie van het nummer met de naam Por ti Volaré, met een hele andere tekst, een volledig Engelse versie.

In de Top 2000 staat het nummer al sinds het begin, al was het in 2000 niet in de lijst te vinden. In 2016 stond het nummer in de Italiaanse versie op plaats 724. De Engelse versie staat sinds 2006 in de lijst en staat op nummer 828 in 2016.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Con_te_partirò&oldid=485607"