Timboektoe (film)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Timboektoe is een Nederlandse speelfilm van Dave Schram naar een serie van vier boeken van Carry Slee en is op 4 oktober 2007 in première gegaan. Het scenario is geschreven door Maria Peters.

Verhaal

Let op!
Hieronder staat de samenvatting van een verhaal.
Soms is het niet leuk als je al weet hoe het verhaal afloopt!

Isa (14 jaar) en haar broer Kars (16 jaar) moeten verhuizen omdat hun ouders de camping Timboektoe in Frankrijk gaan beginnen. Ze zijn er niet blij mee, en het wordt alleen maar erger als alles stuk blijkt te zijn in het begin. Isa is wel blij Jules (16 jaar) te leren kennen, een half Nederlandse jongen die een jaar geleden zijn moeder verloren heeft. Jules' vader Jean is door het verdriet alcoholist geworden. Uit schaamte vertelt hij dit aan niemand, en zegt hij ook niet waar hij woont. Net als de camping van haar ouders het lijkt te gaan redden, blijkt er niet ver weg een andere camping, Paradiso, geopend te worden die hen de oorlog verklaart. De eigenaars Arthur en Agnes en hun twee dochters proberen Timboektoe failliet te laten gaan door het verspreiden van geruchten over drugsgebruik, door diefstal, en zelfs door brandstichting tijdens een discofeest, waarbij Arthur het laat lijken of Jean, die hij een overdosis drugs heeft gegeven, het gedaan heeft, en hem bovendien in gevaar brengt door hem vlakbij de brand achter te laten. Jean wordt gearresteerd en de politie dreigt met sluiting van Timboektoe, ook omdat er geen vergunning was voor het feest. Doordat de jongeren samen met vrienden op onderzoek uitgaan & het gezin te filmen kunnen ze bewijsmateriaal overleggen aan de politie, waarna Jean wordt vrijgelaten en Arthur's gezin wordt gearresteerd. Verder wordt de ontbrekende vergunning uiteindelijk door de vingers gezien. Zo loopt het goed af met camping Timboektoe, te meer doordat de ontdekking van een prehistorische grot op het terrein extra aanzien en klanten oplevert.

Achtergrond

Dit is de tweede film die gemaakt wordt naar aanleiding van boeken van Carry Slee (de eerste was Afblijven). Omgekeerd heeft Carry Slee ook weer een boek geschreven op basis van de film: Timboektoe: De Filmeditie ISBN 978-90-499-2235-1.

Cast

Acteur Personage Rol
Bo Maerten Isa hoofdrol
Willem Voogd Jules hoofdrol
Mees Peijnenburg Kars hoofdrol
Jeronimo van Ballegoijen Brian vriend van Jules
Geza Weisz Romeo vriend van Kars
Reinout Scholten van Aschat Stef vriend van Kars
Isabelle Houdtzagers Nona vriendin van Jules (niet dé vriendin)
Cosmo de Vos Edgar broertje van Brain
Anna Raadsveld Annabel vriendin van Isa
Anne Wallis de Vries Anouk Dochter van de concurrent
Liessanne Schenkkan Valerie Dochter van de concurrent
Daniël Cornelissen Justin jongen waar Isa verliefd op is/was
Marcel Hensema Jean vader van Jules
Ruben Lürsen Ad vader van Isa en Kars
Mouna Goeman Borgesius Hanna moeder van Isa en Kars
Marline Williams Lucy moeder van Brian en Edgar

Prijzen

Trivia

  • Scenarioschrijfster Maria Peters wilde aanvankelijk de verhaallijn schrappen van de jongen die worstelt met zijn homoseksuele gevoelens. Toen heeft Carry slee laten weten dat ze dat jammer zou vinden. Juist omdat in haar boeken niet iedereen krijgt wat hij wil hebben.

Bron

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Timboektoe_(film)&oldid=859743"