Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Tien (televisiezender)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Tien was een Nederlandse televisiezender die heeft bestaan van 13 augustus 2005 tot 12 augustus 2007 , tussen augustus 2005 en december 2006 heette de zender Talpa , het is opgericht door ondernemer John de Mol en was onderdeel van Talpa Media Talpa is Latijn voor Mol.

De zender had een groot aantal BN'ers laten komen om er een programma te presenteren, waaronder Gerard Joling, Gordon, Jack Spijkerman en Linda de Mol, veel programma's hadden niet het gewenste resultaat en stopte dan weer snel, dit is ook uitendelijk de ondergang geworden voor het bestaan van Tien als zelfstandige zender. Enkele succesen waren de serie Gooische Vrouwen, reality soap De Gouden Kooi en Joling & Gordon over de Vloer. Tevens was het Eredivisie-voetbal te zien op Talpa/Tien dit leidde tot veel kritiek bij de overige omroepen.

Na het stoppen Tien werden een aantal presentatoren en de succesvolle programma's opgenomen in de programmering van RTL Nederland.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Tien_(televisiezender)&oldid=441053"