Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Technische Universiteit Delft

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Eén van de gebouwen van de TU Delft

De Technische Universiteit Delft (TU Delft) is een Nederlandse universiteit, die in Delft gevestigd zit. De universiteit richt zich op wetenschappelijke en technische opleidingen en is hiermee één van de vier technische universiteiten in Nederland. De TU Delft is vrij innovatieve universiteit op het gebied van bouwkunde, technologie en duurzaamheid. Mede hierdoor behoort de TU Delft tot één van de beste universiteiten van Nederland.

De TU Delft werd opgericht als academie door koning Willem II. Vanaf 1905 ging de academie door het leven als hogeschool en sinds 1986 mag de school zich een universiteit noemen. De opleiding bouwkunde is vooral populair aan deze universiteit. Door de technische richting zijn er veel meer mannelijke studenten dan vrouwelijke op de universiteit. Hierdoor worden er al sinds de jaren 90 speciale dagen gehouden om vrouwen enthousiast te maken voor techniek.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Technische_Universiteit_Delft&oldid=651487"