Help mee! Maak een account of meld je aan.
Stem nu op: Amsterdam

Stichting Brein

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Stichting BREIN (Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland) is een stichting die opkomt voor mensen waarbij er inbreuk is gemaakt op het auteursrecht. Stichting BREIN is ook een organisatie die illegale torrent-sites offline haalt wegens het inbreuk op auteursrecht. In Nederland is het volgens de wet verboden om games en software te downloaden en te verspreiden. Ook is het verboden om de content te gebruiken voor privégebruik. Films en Muziek mag je ook niet verspreiden, maar weer wel gebruiken voor privézaken.

DDoS-aanvallen

Bij een DDoS-aanval wordt er door meerdere computers tegelijk op 1 site ingelogd waardoor de server van deze site het grote bezoek niet meer aankan en dan vervolgens crasht.

The Pirate Bay

De website van Stichting Brein is meerdere malen mogelijk slachtoffer geweest van DDoS-aanvallen. Dit is waarschijnelijk door The Pirate Bay uitgevoerd. In dit geval mogelijk, omdat webblog GeenStijl claimt dat er helemaal geen DDoS aanval is gepleegt: Het nieuwsarchief van Stichting Brein was nog bereikbaar.

Anonymous

In januari 2012 werd de site aangevallen door Anonymous vanwege DNS- en IP-blokkades van The Pirate Bay die opgelegd zijn aan Ziggo en XS4ALL.

Externe links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Stichting_Brein&oldid=331749"