Spek (snoep)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Spekjes.

Het spek snoepje is gemaakt van suiker/suikerkorrels of maisstroop, opgeklopt ei, gekweekte gelatine, Arabische gom en kleur- en smaakstoffen die samen worden opgeklopt tot een sponzige substantie. De Engelse naam voor dit snoepje is: marshmallow. De vorm die wij kennen is een beetje bol vormig met een wit of roze kleur. Het originele recept gebruikte een extract van de mucilage (gomslijm, een plantaardige substantie die pectine en pectinezuren bevat en onder invloed van water opzwelt) uit de wortel van het kruid Althaea officinalis, die ook wel “marshmallowplant” wordt genoemd. Vandaar de naam marshmallow.

Hoe het wordt gemaakt

Tegenwoordig wordt het aangemengde marshmallowschuim in een cilindervormige mal geperst. Daarna worden de marshmallows in kleine bolletjes afgesneden en door de maiszetmeel en poedersuiker gerold. Dat is om de plakkerige substantie delen te bedekken. Marshmallows worden gewoon als snoepgoed gegeten, als mini-versies op cake en warme chocolademelk gestrooid of wordt gegeten met schepijs.

In Nederland en België kan je de echte marshmallows vinden die je ook in de VS kan vinden. De marshmallow is in Nederland lang niet zo populair als in Amerika. In Nederland zijn er meestal alleen de wit en roze marshmallows. In Amerika is de keuze veel groter!

Filmpjes

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Spek_(snoep)&oldid=700829"