Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Skrillex

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Skrillex
Skrillex.jpg
Skrillex
Persoonlijke informatie
Volledige naam Sonny John Moore
Bijnaam Skrocle
Land Vlag van de Verenigde Staten Verenigde Staten
Geboortedatum 15 januari 1998
Geboorteplaats Los Angeles
Overleden
Overleden te
Gehuwd met /
relatie
Carrière
Beroep DJ
Bekend van
Actief
Genre(s) dupstep, trap, electrohouse, post-hardcore, dance
Label Atlantic Records, Sony BMG, Mau5trap, OWSLA
Website
http://www.skrillex.com/
Portaal Portaalicoon Muziek
Het logo van Skrillex

Skrillex (Los Angeles, 15 januari 1988) is de artiestennaam van de dj Sonny John Moore. Skrillex maakt over het algemeen dubstep, maar daarnaast maakt hij ook trap, electrohouse, post-hardcore en dance. In het begin was Skrillex de zanger van de band From First Tot Last. Skrillex heeft een platencontract bij Atlantic Records, Sony BMG, Mau5trap en OWSLA. Samen met de dj Diplo is hij het duo Jack Ü.

Carrière

In 2004 begon Sonny Moore met het spelen van gitaar in From First Tot Last, totdat drie producers Moore hoorden zingen. Moore werd leadzanger van de band. Op gegeven moment kreeg hij stemproblemen en was hij niet meer in staat om te zingen.

Skrillex besloot hierna een solocarrière te beginnen en in april 2009 kwam zijn eerste ep uit: Gypsyhook EP. Hierna volgden nog meer ep's, zoals Skrillex' debuut-ep My Name Is Skrillex, Scary Monsters en Nice Sprites (m.m.v. Deadmau5), The Path of Totality (m.m.v. KoRn).

Op 11 maart 2014 kondigde Skrillex plotseling aan dat er een nieuw album op de markt zou komen: Recess. Sinds 18 maart lag hij in de winkel.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Skrillex&oldid=638864"