Sjabloon:Hoofdpagina/Nieuws

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
8 jan - Vlakbij de Iraanse hoofdstad Teheran stort Ukraine International Airlines-vlucht 752 neer kort na het opstijgen. Alle 176 inzittenden kwamen om. De oorzaak is nog onduidelijk. Later vuurt Iran 15 raketten af op twee Amerikaanse luchtmachtbasissen in Irak. Het gaat om Ain Assad Air Base en een basis in Erbil. Er vallen geen slachtoffers.
7 jan - Bij de begrafenisstoet van de gedoodde Iraanse generaal Qassem Soleimani in zijn woonplaats Kerman zijn 56 mensen omgekomen en raakten meer dan 200 mensen gewond. Dat gebeurde stampede. Naar schatting waren er ongeveer een miljoen mensen aanwezig bij de begrafenisstoet.
3 jan - Het Amerikaans leger heeft bij raketaanvallen bij de luchthaven van Bagdad (Irak) de hoge Iraanse generaal Qassem Soleimani gedood. De Verenigde Staten zegt dat hij is gedood omdat hij verantwoordelijk is voor de dood van honderden Amerikanen. Iran reageert woedend op de dood van de generaal en waarschuwt voor wraak.
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Sjabloon:Hoofdpagina/Nieuws&oldid=590733"