Sankt Moritz

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het station van Sankt Moritz

Sankt Moritz (Reto-Romaans: San Murezzan, Frans: Saint-Moritz, Italiaans: San Maurizio) is een plaats in Zwitserland. Het ligt in het kanton Graubünden aan het Meer van Sankt Moritz.

Sankt Moritz is bekend als wintersportplaats. Er is 250 km aan pistes en daarvoor zijn 60 liften nodig. Eigenlijk kun je wel stellen dat het wintersporten in Sankt Moritz is begonnen. Een hotelier uit de 19e eeuw vroeg gasten om 's winters terug te komen. Vooral uit Engeland kwamen er een hoop mensen, waardoor Sankt Moritz in heel Europa bekend werd.

Nog bekender werd de plaats door de Olympische Spelen. De Spelen zijn niet één, maar twee keer in Sankt Moritz gehouden. In geen enkele andere Zwitserse plaats zijn ze gehouden. Beide keren ging het om de Winterspelen, die van 1928 en 1948. Ook zijn de wereldkampioenschappen voor bobsleeën en alpineskiën er een aantal keer gehouden.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Sankt_Moritz&oldid=651016"