Piramide van Djoser

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
Piramide van Djoser
Piramide van Djoser Sakkara.jpg Piramide`s Gizeh ligging.png
Land en Grouvement
Grouvement:
Sakkara
Land:
Egypte
Gegevens Piramide
Hoogte 60 m
Lengte 300 m
Bouwjaar C. 2650 v.Chr
Gegevens Farao
Farao Djoser
Jaar 2720-2700 v ch

De Piramide van Djoser is een Piramide in Egypte de Piramide is gemaakt door de Farao Djoser. De piramide complex werd voor het eerst in 1821 door de Pruisische Consul-generaal Heinrich Freiherr von Minutoli Menu en bestudeerde de Italiaanse ingenieur Girolanio Segato. Hier was de ingang ontdekt in de piramide. In de wandelgangen werden gevonden in een hoek resten van een Mummie, Namelijk een vergulde schedel en vergulde zolen, die door Minutoli aangehouden voor de overblijfselen van de farao. Hoewel de objecten verloren zijn gegaan tijdens de reis naar Hamburg per schip te breken, is het zeker dat dit een secundaire begraving van een latere datum vormde.

1837 was John Shae Perring vele andere secundaire begravingen in de gangpaden. Hij ontdekte ook de zalen onder de piramide.

geleid 1926 Cecil M. Firth een meer systematische onderzoek, dat kon hij niet afmaken vanwege zijn dood. James Edward Quibell nam de leiding van de opgravingen, tot hij stierf 1935e Jean-Philippe LauerDie werkte met Quibell, bleef het onderzoek. Lauer ondervraagde in 1932 de ondergrondse kamers en gangen. In 1934 werd hij in het graf kamer lichaam fragmenten verder na een eerste onderzoek tot 1988, de Cairo University werden opgeslagen. Lauer werd geacht te hebben gevonden de overblijfselen van de farao, maar een nadere bestudering van het opzoeken, dat ze afkomstig zijn van verschillende mensen. Een Radiokoolstofdatering toonde

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Piramide_van_Djoser&oldid=302520"