Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Overleg gebruiker:Apoo/archief1

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Overleg gebruiker:Apoo/med Dag Apoo,

Ik ben benieuwd wie je bent, gezien je reactie op het vandalisme bij Assen??

--Webmaster 14 mei 2009 22:18 (CEST)

Done! Zie GP --Apoo 14 mei 2009 22:50 (CEST)

Haai :D

TahR 18 mei 2009 22:09 (CEST)

Assen

Aan die artikel, Assen, wordt veel geschreven. Wordt ook veel onzin opgezet, en iedere keer as iemand eraan schrijft verschuiven de afbeeldingen weer en dan blijf je bezig. Kun je die artikel misschien beveiligen? Hij is al erg goed, al beter dan op wikipedia en kinderwiki. Er staat alles op wat er opmoet staan dus dan kun je hem misschien beveiligen.

Hoi! Ik kan hier nog vrij weinig. Aangezien de wiki waar ik ben nog niet verhuisd is heb ik nog geen moderator rechten. Als de pagina word beveiligd is dit volledige beveiliging want anonieme lopen hier niet rond, iedereen is geregistreerd. Ik heb dit bericht even op Gerard zijn overleg geplaatst! Bedankt voor je bericht --apoo 25 mei 2009 16:14 (CEST)

Wat zijn moderator? Als je langer bent hier kun je toch iets beveiligen? Of alleen as je zelf die artikel hebt geschreven? Hoe werkt dat?

Moderatoren zijn mensen met extra rechten die pagina's kunnen beveiligen. Alleen moderatoren kunnen dat doen en niet andere gebruikers. Moderatoren kunnen ook gebruikers bannen als die bijvoorbeeld veel artikelen vandaliseren --apoo 25 mei 2009 16:20 (CEST)

Je hebt artikel geschreven: Test, maar die was lleeg. Ik heb dat ingevuld, nu staat er wat in. Vind je dat goed? Peresj 25 mei 2009 16:23 (CEST)

Tuurlijk vind ik dat goed ;) --apoo 25 mei 2009 16:27 (CEST)

Vandalisme

Een aantal kinderen hebben hier een schoolproject. En daarvoor gebruiken ze het bestaande artikel Assen. Ze halen tekst weg en vervangen het met hun eigen tekst, en ze verschuiven afbeeldingen. Daarom dacht ik: laat ik een project pagina voor ze opzetten waar ze alles in mogen zetten en mee mogen doen wat ze maar willen, zonder aan het originele artikel Assen toe hoeven knoeien! Want ze dragen niet bij, maar maken het artikel juist minder dan het al was. Dat kun je als vandalisme opvatten zelfs. Peresj 26 mei 2009 14:17 (CEST)

Met vandalisme ga je erg ver, ik weet niet hoe oud jij bent oid.. maar je hebt hier te maken met Groep 6/7 zolang de opmaak (foutjes met teveel === ect.) in orde blijft dan is alles oke. --apoo 26 mei 2009 14:20 (CEST)

Assen is een mooie goed geschreven artikel waar eigenlijk niks meer aan te doen valt. Het is nog mooier dan het artikel op Wikipedia zelfs! En dan vind ik het zo jammer dat ze er zoveel aanpassingen aan doen waar het artikel alleen maar slechter van wordt. Kunnen ze dan niet eerst op de overlegpagina van Assen een stukje schrijven? Dan kunnen we dat later in het artikel zetten! Peresj 26 mei 2009 14:23 (CEST)

Ik heb gerard hier even over ingelicht, het is even wachten op zijn reactie. Het enige wat jij nu kan doen is op de overlegpagina van assen een stukje schrijven dat het artikel compleet is en dat je goed moet opletten wat je nou bewerkt. Nu ga ik weg :) ik kom om half 4 weer terug. --apoo 26 mei 2009 14:25 (CEST)

Ik heb er een stukje geschreven: http://wikikids.wiki.kennisnet.nl/Overleg:Assen#Compleet Hoe lijkt dat? Misschien kun jij ook nog wat op het overleg pagina zetten, erbij? Peresj 26 mei 2009 14:30 (CEST)

Hier: gebruiker Melmitsjo haal zomaar een afbeelding weg zonder overleg en zonder reden: http://wikikids.wiki.kennisnet.nl/Assen?title=Assen&diff=90532&oldid=90432

Peresj 26 mei 2009 16:15 (CEST)

Hoe zit: dit eruit? Daar kunnen ze al hun informatie kwijt! Peresj 26 mei 2009 16:05 (CEST)
Laten we hier mee ophouden, en wachten totdat gerard komt. --apoo 26 mei 2009 16:06 (CEST)

Ik heb toch zeker wel gelijk? Ze zetten er allemaal onzin op! Dat kan toch maar zo niet! Je kunt toch zeker zomaar niet op wikipedia allemaal onzin zetten? Nee toch, dan hale ze dat meteen weg. En hier kan da wel? Peresj 26 mei 2009 16:12 (CEST)

Geef is een voorbeeld van een bewerking die dan helemaal onzin is?

Hier: http://wikikids.wiki.kennisnet.nl/Assen?title=Assen&diff=90532&oldid=90432 Daar haalt gebruiker Melmitsjo zomaar een afbeelding weg zonder overleg! Peresj 26 mei 2009 16:16 (CEST)

Dus bij één z'n bewerking moet er al een hele speciale site worden gemaakt? --apoo 26 mei 2009 16:19 (CEST)

Er zijn er wel meer. Elke keer als ze weer bezig zijn geweest zijn alle afbeeldingen helemaal verschoven. En staat er weer meer informatie bij die leuk is, maar helemaal overbodig. Ik kort het dan allemaal wat in en verschuif het weer, maar dat wordt niet op prijs gesteld. Dus maak ik een speciale pagina aan voor Assen in de Tweede Wereldoorlog waar ze alle informatie daarover kwijt kunne zonder het artikel Assen kwaad aan te doen. Peresj 26 mei 2009 16:22 (CEST)

Je maakt het allemaal ongedaan. (wijz) (gesch) . . Assen‎; 13:52 . . (-69) . . Peresj (Overleg | bijdragen) (oude versie hersteld (alles wat nu nog wordt aangepast draagt niets meer bij)) en daarbij, als de basisschool zelf een projectpagina hiervoor wil vragen ze er om? Ik neem aan dat jij de basisschool niet kent dus dan je je ook niet met het project gaan bemoeien

Beste --apoo, vanuit Bibliotheek Assen bieden wij basisscholen medialessen aan. Zo komen wij bij op bezoek op de school of ontvangen wij leelringen in onze mediatheek om daar kinderen mediawijzer te maken. Omdat het hele web 2.0 gebeuren erg populair is (en van deze tijd is) en daarom ook een sociaal gebeuren is, wilde wij de leerlingen kennis laten maken met alles rondom wiki's. Zo hebben we ze uitgelegd wat een wiki is en aangezien Wikikids erg gebruiksvriendelijk is en geschikt voor kinderen uit groep 7 en 8, hebben we er voor gekozen dat kinderen hier content op konden plaatsen, mits het eerst gecontroleerd werd door meesters en juffen. Wij hebben ze de instructie gegeven en kinderen zijn er op school mee aan de slag gegaan. Aangezien we in Assen het 750 jarig bestaan vieren, hebben we dit project hier aan gekoppeld. De opdracht was dat kinderen allemaal stukjes zouden schrijven over Assen en deze dan hier zouden publiceren. Aangezien er al een artikel bestond over Assen (met een heel klein beetje tekst) zijn de leerlingne hiermee verder mee gegaan. Vandaar :-) We wachten wel even de reactie van Gerard Dummer af. Rupsjenooitgenoeg23 26 mei 2009 16:46 (CEST)

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg_gebruiker:Apoo/archief1&oldid=668589"