Help mee! Maak een account of meld je aan.
In februari staat WikiKids in het teken van Turkije! Doe jij ook mee?

Overleg Wikikids:Richtlijnen voor moderatoren

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken

Volgens mij is de belangrijkste richtlijn in deze: Wanneer je als moderator vind dat een handeling nodig is in het belang van de wiki, dan moet je deze handeling uit kunnen voeren.

Een hele set richtlijnen is niet handig, en ik denk ook overbodig. Op Wikipedia ontstaat vaak onenigheid over richtlijnen voor moderatoren. Wikipedia is een heel ander project dan WikiKids. Ik denk dat het belangrijk is dat er op WikiKids een heel duidelijke hiërarchie nodig is, júíst omdat het een project is voor kinderen. Er moeten hier geen meningsverschillen gaan gelden over richtlijnen.

Ik ben benieuwd naar jullie meningen. --Marjon 12:48, 1 november 2006 (UTC)

  • Denk dat de toekomst wel zal uitwijzen hoe dit gaat lopen - toch?
  • ik ben het hier wel mee eens. Misschien dat we dit in de loop der tijd kunnen aanpassen:teugeltjes wat laten vieren, maar eerst duidelijkheid.--Leenfaas 17:51, 1 november 2006 (UTC)
  • Zoals he ter nu staat lijkt mij prima kunnen we alle kanten me uit. :-) DeMoor 19:02, 1 november 2006 (UTC)
  • Ik denk dat de richtlijnen zoals ze nu geformuleerd zijn, goed zijn. Ik ervaar ze niet als dwingend. Meer als ideeën en tips ook voor nieuwe moderatoren.

Gerarddummer 20:33, 2 november 2006 (UTC)

  • Ik vind de richtlijnen zowel goed (al heb ik ze zelf geformuleerd), maar ik verwacht geen problemen tussen kinderen&moderatoren, maar eerder moderator&moderator. Knowledge 21:27, 2 november 2006 (UTC)
Dan laten we ze zo staan. Knowledge, wat bedoel je met problemen moderator&moderator? --Marjon 11:10, 21 december 2006 (UTC)
Lijkt me duidelijk, twee moderatoren die met mekaar in de clinch gaan en geen oplossing voor hun conflict vinden ;) Greenday2 24 okt 2008 20:37 (CEST)

We hebben hier in de praktijk nog geen problemen mee ondervonden volgens mij. Gerarddummer 24 okt 2008 22:02 (CEST)

Kan ik deze richtlijnen wat uitbreiden? Ik heb ook op KinderWiki richtlijnen gemaakt.. maar ik zou graag nog wat tips en info over vertrouwen willen zetten.. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 19 jun 2009 17:15 (CEST)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg_Wikikids:Richtlijnen_voor_moderatoren&oldid=97451"