Oorlogsfilm

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een oorlogsfilm is een genre film waarin de gebeurtenissen zich afspelen rondom een bepaalde oorlog. Er zijn veel speelfilms en documentaires gemaakt over oorlogen. Voorbeelden van oorlogsfilms zijn The Longest Day (over de landing in Normandië tijdens de Tweede Wereldoorlog), Braveheart (over de strijd in Schotland in de dertiende eeuw), Een brug te ver (A Bridge too far) over de poging om Arnhem te bevrijden, Platoon en Full Metal Jacket over de oorlog in Vietnam, Zwartboek en Soldaat van Oranje (Nederlandse films over de Tweede Wereldoorlog). Oorlogsfilms voor kinderen zijn Oorlogswinter naar het boek van Jan Terlouw, Snuf de hond in oorlogstijd naar het boek van Piet Prins en Patatje oorlog naar het boek van Derk Visser.

Op televisie worden in de periode voorafgaande aan 4 en 5 mei vaak oorlogsfilms en -series uitgezonden. In 2024 wordt de serie De Joodse Raad uitgezonden.

Zie ook

Categorie:Oorlogsfilm

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Oorlogsfilm&oldid=856076"