Nintendo 3DS

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf New Nintendo 3DS)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Nintendo 3DS

De Nintendo 3DS is een handheld, geproduceerd door Nintendo en is de opvolger van de Nintendo DSi. De datum van uitgave in Japan is 26 februari 2011, Europa 25 maart 2011 en Amerika op 27 maart 2011. De Nintendo 3DS hanteert 3D-effecten zonder het gebruik van een speciale bril, en is compatibel met software voor de Nintendo DS, Nintendo DS Lite, Nintendo DSi en de Nintendo DSi XL.

Bepaalde 3D-films kunnen er op afgespeeld worden en kunnen er met de twee camera's aan de voorkant (drie camera's in totaal, ook een boven het bovenste scherm) 3D-foto's worden gemaakt, deze foto's worden als .mpo opgeslagen. Men kan er ook mee op het internet surfen. Nintendo 3DS'sen zijn regiogebonden, dus bijvoorbeeld met een Europese 3DS kan geen Japanse software gebruikt worden.

Tijdens de E3 van 2010 in Los Angeles werd de Nintendo 3DS officieel voorgesteld aan het grote publiek. De slogan voor de aankondiging van de Nintendo 3DS was: "Take A Look Inside". In februari 2011 is de Nintendo 3DS uitgebracht in Japan, en in maart 2011 was de Nintendo 3DS ook in de Europese Unie, Verenigde Staten en Australië verkrijgbaar.

Andere varianten

Nintendo 3DS XL

De Nintendo 3DS XL is een grotere versie van de Nintendo 3DS. Het scherm van de Nintendo 3DS XL is 90% groter dan het scherm van de Nintendo 3DS en de batterij gaat nu maximaal 6 uur en 30 minuten mee, vergeleken met 5 uur op de originele 3DS-console.

Nintendo 2DS

Het logo van de Nintendo 2DS

De Nintendo 2DS is een goedkopere variant van de 3DS. Hij is uitgebracht in oktober 2013.

Je kan de Nintendo 2DS niet open- en dichtklappen, zoals de andere Nintendo DS'sen, want hij is uit één deel opgebouwd en niet uit twee. De twee schermen zitten dicht bij elkaar. De knoppen zitten niet naast het onderste, maar naast het bovenste scherm. Boven is hij dan ook het breedst. Naar onderen wordt hij steeds smaller. De Nintendo 2DS weegt 260 gram. De Nintendo 2DS is verkrijgbaar in twee kleurcombinaties: zwart met een blauwe rand en wit met een rode rand.

Afgezien van het weergeven van 3D-beelden, heeft de Nintendo 2DS nog steeds dezelfde functionaliteit als een reguliere 3DS.

New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS LL/XL

De New Nintendo 3DS'sen verschillen het meeste van de andere in de reeks, kenmerken van deze handhelds zijn: een aanvullend pookje genaamd de C-stick, die een grote gelijkenis met een trackpoint vertoond, bedoeld om de ingame-camera tijdens het gamen mee te bedienen; twee extra schouderknoppen; een scherm dat van meerdere richtingen 3D kan weergeven en een ingebouwde NFC-lezer.Het 3DS LL-scherm is ongeveer net zo groot als die van de 3DS XL.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Nintendo_3DS&oldid=761487#New_Nintendo_3DS_en_New_Nintendo_3DS_LL.2FXL"