Nemo Mettler

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Nemo Mettler
Nemo Eurovision Song Contest 2024 Final Malmö dress rehearsal semi 2 06.jpg
Mettler in 2024
Persoonlijke informatie
Volledige naam Nemo Mettler
Bijnaam Nemo
Land Vlag van Zwitserland Zwitserland
Geboortedatum 3 augustus 1999
Geboorteplaats Biel/Bienne
Overleden
Overleden te
Gehuwd met /
relatie
Carrière
Beroep Zanger-componist, rapper
Bekend van Eurovisiesongfestival 2024
Actief Sinds 2015
Genre(s) Pop, opera en rap
Label Bakara Music
Better Now
Website
https://www.nemothings.com/
Portaal Portaalicoon Muziek

Nemo Mettler (geboren te Biel/Bienne in Zwitserland op 3 augustus 1999), artiestennaam Nemo, is een Zwitserse zanger-componist en rapper. Mettler werd bij het grote publiek bekend door diens overwinning op het Eurovisiesongfestival van 2024 voor Zwitserland.

Leven

Nemo Mettler werd in Zwitserland bekend door de nummers Clownfisch (uit 2015) en Du (uit 2017). Dat laatste nummer behaalde de vierde plek in de Zwitserse hitlijsten. Mettler deed in Zwitserland mee aan het televisieprogramma The Masked Singer, waarbij de zanger verkleed was als een panda.

Op 29 februari 2024 maakte de Zwitserse Omroeporganisatie (SRG SSR) bekend dat Mettler voor het land zou optreden op het Eurovisiesongfestival van 2024. Dat deed de artiest met het nummer The Code, een combinatie van drum-'n-bas, opera en rap. Het lied gaat over Mettlers worsteling met genderidentiteit en non-binair-zijn. De artiest won het Eurovisiesongfestival tijdens de finale op 11 mei 2024.

Privé

Mettler maakte in november 2023 bekend non-binair te zijn. De zanger gebruikt het aanwijzend voornaamwoord 'die' (Engels: they) en het persoonlijk voornaamwoord 'hen' (Engels: them).

Lees verder

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Nemo_Mettler&oldid=860233"