Help mee! Maak een account of meld je aan.

Flag of New Zealand.svg In de maand februari vind het Wikiproject:Nieuw-Zeeland plaats! Wil je ook meedoen? Klik dan hier! Flag of New Zealand.svg

Stem nu voor: de Gouden WikiKids Award 2020

Mount Cook

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Mount Cook

Mount Cook (Maori: Aoraki) is de hoogste berg van Nieuw-Zeeland. De berg is 3.724 meter hoog en ligt op het Zuidereiland. De berg is vernoemd naar de Britse ontdekkingsreiziger James Cook. De naam in het Maori betekent de berg die wolken pakt, wat verwijst naar de hoogte van de berg. De berg kreeg zijn Engelse naam toen kapitein Stokes het voor het eerst op de kaart zette. Mount Cook is bekende toeristische attractie in Nieuw-Zeeland. Mount Cook ligt in de Nieuw-Zeelandse Alpen.

De berg ligt in het Nationaal park Aoraki/Mount Cook, dat op de Werelderfgoedlijst staat. De bergen heeft drie toppen en een toeristisch centrum, Mount Cook Village. De Tasmangletsjer bevindt zich in de buurt van Mount Cook.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Mount_Cook&oldid=647098"