Microbiotheria

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Microbiotheria
Microbiotheriidae

Monito del Monte ps6.jpg

Leefgebied Australië
Leefomgeving bomen en in bamboe struiken
Behoort tot de Buideldieren
Portaal Portal.svg Biologie

Microbiotheria is een familie van Australische buideldieren die wordt vertegenwoordigd door slechts één bestaande soort, de monito del monte, en 7 uitgestorven soorten (†) bekend van fossielen in Zuid-Amerika, West-Antarctica en Noordoost -Australië. Het is een familie en een orde van de zoogdieren:

Men dacht ooit dat microbiotheriids lid waren van de orde Opossums (Didelphimorphia - met daaronder de Virginia buidelrat); een opeenstapeling van zowel anatomisch als genetisch bewijs in de afgelopen jaren heeft echter geleid tot de conclusie dat microbiotheriids en andere microbiotheres helemaal geen didelphids zijn, maar in plaats daarvan het nauwst verwant zijn aan de Australaziatische buideldieren; nu wordt aangenomen dat ze voor het eerst zijn geëvolueerd in de Zuid-Amerikaanse regio Gondwana en dat hun verwanten op Australië zijn terechtgekomen.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Microbiotheria&oldid=775104"