Verbeter WikiKids vandaag nog!
Stem nu voor: de Gouden WikiKids Award 2022

Marie Cavallier

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf Marie van Denemarken)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Marie, haar man en dochter Athena in januari 2012

Prinses Marie Agathe Odile van Denemarken, Gravin van Monpezat (Parijs, Frankrijk, 6 februari 1976), is de tweede vrouw van Prins Joachim van Denemarken.

Ze werd geboren als Marie Agathe Odile Cavallier als het enige kind van Françoise Grassiot en Alain Cavallier. Ze heeft 4 half-broers; Benjamin en Gregory Grandet, beiden geboren in Zwitserland, en Charles en Edouard Cavallier, beiden geboren in Parijs.

Nadat haar ouders gescheiden waren, verhuisde Marie naar Genève, Zwitserland waar ze naar een kostschool, de Collège Alpin Beau Soleil, ging.

Op 24 mei 2008 trouwde ze met Prins Joachim. Op dat moment werd ze de stiefmoeder van Prins Nikolai (toen 8) en Prins Felix (toen 5). Omdat Marie eerst Frans staatsburger was en aangesloten was bij de Rooms-Katholieke Kerk, werd ze voor haar huwelijk Deens staatsburger en sloot ze zich aan bij de Evangelisch-Lutherse Kerk van Denemarken. Marie's moedertaal is Frans, maar ze spreekt ook Engels, Spaans en Italiaans. Door haar verloving met Joachim, ging ze ook Deens leren. In november 2008 ging ze met haar man Joachim naar Rusland op bezoek. Ze kregen twee kinderen:

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Marie_Cavallier&oldid=375860"