Margarita de Bourbon-Parma

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Prinses Margarita Maria Beatriz (Nijmegen, 13 oktober 1972), is de oudste dochter van Prinses Irene van Nederland en Carlos Hugo de Bourbon-Parma.

Margarita heeft een oudere broer, Carlos Xavier de Bourbon-Parma, een tweelingbroer Jaime de Bourbon-Parma en een jongere zus, Carolina de Bourbon-Parma. Haar officiële titel is Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margarita de Bourbon-Parma en sinds 2 september 1996 ook Gravin van Colorno.

Ze heeft Culturele antropologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en sinds anderhalf jaar doet ze een opleiding interieurarchitectuur aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

In 1988 leerde ze Edwin de Roy van Zuydewijn kennen en op 19 juni 2001 trouwden ze in Amsterdam. In de tijd dat ze getrouwd waren, woonden ze in een kasteel in Bartas. Maar op 13 augustus 2004 werd officieel bekend gemaakt dat Margarita van Edwin zou gaan scheiden en ruim twee jaar later, op 8 november 2006, waren ze gescheiden.

Margarita was niet vaak te zien bij gebeurtenissen van het koninklijke familie, maar nadat ze gescheiden was van Edwin, veranderde dat.

Op 3 mei 2008 trouwde ze met Tjalling ten Cate. Ze kregen twee dochters:

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Margarita_de_Bourbon-Parma&oldid=278075"