Help mee! Maak een account of meld je aan.

Stem nu op: Marianne Thieme

Jaime de Bourbon-Parma

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken

Prins Jaime Bernardo (Nijmegen, 13 oktober 1972), is de tweede zoon van Prinses Irene van Nederland en Carlos Hugo de Bourbon-Parma.

Jaime is de tweelingbroer van Prinses Margarita. Verder heeft hij een oudere broer, Prins Carlos, en een jongere zus, Prinses Carolina.

Hij heeft internationale betrekkingen gestudeerd aan Brown University in de Verenigde Staten en daarna Internationale Economie en Conflict Management aan de Johns Hopkins University, ook in de VS. Hij werkt nu bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Hij is de peetvader van Gravin Zaria.

Op 12 augustus 2013 werd zijn verloving met de Hongaarse Viktória Cservenyák (1982) bekendgemaakt. Hun burgerlijk huwelijk volgde op 3 oktober 2013 en hun kerkelijk huwelijk twee dagen later op 5 oktober 2013. Zij wonen in Apeldoorn, waar Viktória naartoe was verhuisd vanuit Boedapest toen zij acht jaar oud was. Ze kregen een dochter:

Nuvola apps kwrite.png
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogleBingYahooMeestersipke.nlKinderpleinen.nl
Afbeeldingen: Wikimedia CommonsWikiKids BeeldbankSchoolplaten.com
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Jaime_de_Bourbon-Parma&oldid=327425"