Kindertelefoon

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Kindertelefoon is in 1979 uitgevonden, dat was ook het jaar van het kind. De kindertelefoon is een Nederlandse hulpdienst voor kinderen. De eerste Kindertelefoon was in Amsterdam. Eén telefoontje naar de Kindertelefoon kostte dan 0,20 (uitgerekend in euro's). De Kindertelefoon wordt om allerlei redenen gebeld: verliefdheid, mishandeling, pesten, problemen thuis, en ga zo maar door. Nu kost een telefoontje naar de Kindertelefoon geen geld. Ook is er een chat uitgevonden van de Kindertelefoon daar kun je dingen vragen zonder echt contact te hebben, omdat je je daar dan misschien wel voor schaamt, als het bijvoorbeeld over dingen gaat van verliefdheid. Als je bijvoorbeeld in Maastricht woont, gaat jou telefoontje bij de dichtstbijzijnde Kindertelefoon af, soms krijg je een antwoordapparaat te horen omdat die telefoon dan even bezet is. En als je met de Kindertelefoon chat, mag dat max. 30 minuten duren, omdat de kindertelefoon zoveel mogelijk mensen wil helpen.

Ook is er een Kindertelefoon forum, hier kan je over allerlei problemen/situaties een nieuwe topic maken met bijvoorbeeld een vraag of probleem, hier kunnen andere gebruikers op reageren, zo kan je makkelijk support krijgen van leeftijdsgenoten of volwassenen. Het forum is geheel anoniem.

Het nummer is 0800-0432, en helemaal gratis. Je kunt anoniem bellen, elke dag van het jaar, van twee tot acht. Je kunt ook mobiel bellen. Dit is ook gratis.

Ook kun je chatten met een probleem, op www.kindertelefoon.nl. Hier zijn ook meer leuke links, en je kunt er heen voor informatie.

Awel, België

In België heet de kindertelefoon Awel. Je kunt telefoneren met Awel via het gratis (alleen in België) nummer 102. Op hun webpagina vind je nog meer mogelijkheden voor contact.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Kindertelefoon&oldid=860580"