Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 17 mei t/m 17 juni staat WikiKids in het teken van het wikiproject:Zeeën en Oceanen. Wil je ook meedoen? Klik dan hier!

Kindertelefoon

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Kindertelefoon is in 1979 uitgevonden, dat was ook het jaar van het kind. De kindertelefoon is een Nederlandse hulpdienst voor kinderen. De eerste Kindertelefoon was in Amsterdam 1 telefoontje naar de Kindertelefoon kostte dan 0,20 (uitgerekend in euro's). De Kindertelefoon wordt om allerlei redenen gebeld: verliefdheid, mishandeling, pesten, problemen thuis, en ga zo maar door. Nu kost een telefoontje naar de Kindertelefoon geen geld. Ook is er een chat uitgevonden van de Kindertelefoon daar kun je dingen vragen zonder echt contact te hebben, omdat je je daar dan misschien wel voor schaamt, als het bijvoorbeeld over dingen gaat van verliefdheid. Als je bijvoorbeeld in Maastricht woont, gaat jou telefoontje bij de dichtstbijzijnde Kindertelefoon af, soms krijg je een antwoordapparaat te horen omdat die telefoon dan even bezet is. En als je met de Kindertelefoon chat, mag dat max. 30 minuten duren, omdat de kindertelefoon zoveel mogelijk mensen wil helpen.

Het nummer is 0800-0432, en helemaal gratis. Je kunt anoniem bellen, elke dag van het jaar, van twee tot acht. Je kunt ook mobiel bellen. Dit is ook gratis.

Ook kun je chatten met een probleem, op www.kindertelefoon.nl. Hier zijn ook meer leuke links, en je kunt er heen voor informatie.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Kindertelefoon&oldid=620516"