Kanaal van Bristol

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het Kanaal van Bristol is een inham en verbindt de rivier de Severn met het Sint-Georgekanaal. De inham maakt een afscheiding tussen South West England van South Wales. In het kanaal liggen ook een aantal eilanden zoals: Lundy, Steep Holm en Flat Holm. Op het breedste punt is het Kanaal van Bristol 50 km breed.

Tweede Wereldoorlog

In de Tweede Wereldoorlog werd de PLUTO pijplijn in het kanaal uitgetest. Deze pijpleiding was bedoeld om de vijanden van Nazi-Duitsland van brandstof te voorzien. Deze pijpleiding was heel belangerijk maar ook vrij brandgevaarlijk.(Als er vuur in aanraking komt met de brandstof). Daarom was de test in een kanaal.

Reuzenhaai

Op 28 oktober 2011 is er in het Kanaal van Bristol door twee Belgische vissers een reuzenhaai gevonden.

Verhalen

Dit zijn de verhalen van de aanwezigen op de boot.

Peter Thysebaerdt

"We waren 's nachts aan het vissen in het Kanaal van Bristol. Toen we de netten bovenhaalden, kwam er een groot donker voorwerp tevoorschijn. Ik dacht eerst dat het om een rioolbuis ging, maar het was een enorme vis."

Geert Devestele

"Ik kon ogen niet geloven,zo’n grote vis had ik in 23 jaar als visser nog nooit gezien. Met heel wat moeite hebben we de haai aan boord gekregen, want zo’n kolos laat zich niet gemakkelijk behandelen."

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Kanaal_van_Bristol&oldid=332936"