Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Van 3 juli t/m 3 augustus 2022 vindt op WikiKids het Wikiproject:Regionale Talen plaats. Schrijf je hier in!
Stem nu op: Japan

Kabouter

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf Kabouters)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een kabouter is een heel klein mensje. In het echt bestaan ze natuurlijk niet. Ze komen vooral voor in fantasieverhalen.

Volgens Rien Poortvliet, een bekende tekenaar, is een kabouter ongeveer 15 centimeter lang, van puntmuts tot aan de voeten. Kabouters wonen in huisjes onder bomen. Een kabouter houdt ervan op een paddenstoel te zitten. Een kabouter is vaak stevig en heeft een volle, witte baard en snor; een kaboutermeisje natuurlijk niet! Kabouters worden heel oud: wel 400 jaar oud. Met dieren en mensen kunnen kabouters het goed vinden, maar zij zijn erg verlegen, net zoals bijvoorbeeld elfjes. Kabouters bestaan eigenlijk niet het zijn fantasiefiguren dat zijn dingen die niet bestaan maar verzonnen zijn.

Een bekende kabouter is de Belgische kabouter genaamd Kabouter Wesley. Of de Italiaanse kabouter David. Ook zijn Ierse kabouters heel bekend, die met klavertjes, regenbogen en potten goud. Zij heten Leprechaunen.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Kabouter&oldid=241070"