Jurassic Park (film)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Jurassic Park is een avonturen-/sciencefictionfilm van Steven Spielberg uit 1993, waarin dinosauriërs tot leven worden gewekt. De film is gebaseerd op Jurassic Park, een roman uit 1990 van Michael Crichton. Jurassic Park is een film vanaf 12 jaar vanwege spannende stukjes. Kinderen van 0 tot en met 11 mogen die dus niet zien.

Verhaal

Let op!
Hieronder staat de samenvatting van een verhaal.
Soms is het niet leuk als je al weet hoe het verhaal afloopt!

Alan Grant (Sam neil) en Ellie Sattler (Laura Dern) worden uitgenodigd in een reuzachtig park met levende dinosaurussen. Parkbaas John Hammond (Richard Attenborough) geeft hen een rondleiding door het park genaamd Jurassic Park. Maar parkmedewerker Dennis (Wayne Knight) zet het beveiligingssysteem uit waardoor de T-Rex ontsnapt en op het park vrij rondloopt samen met andere vleeseters. Lex Murphy (Ariana Richards) en Timmy Murphy (Joseph Mazzello) de kleinkinderen van John Hammond zijn ook in het park. Dan besluit Jhon Hammond dat Ian Malcolm (Jeff Goldblum) en Alan Grant ze moeten gaan zoeken en ze levend terug brengen. Dan vluchten ze met een helikopter terug naar huis. Iedereen vind het erg voor John Hammond dat zijn park mislukt is.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Jurassic_Park_(film)&oldid=759899"