Help mee! Maak een account of meld je aan.

Vlag van Vlaanderen Wij vieren vandaag het Feest van de Vlaamse Gemeenschap Vlag van Vlaanderen

Hoogland (Nederland)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hoogland
Hoogland wapen.svg
Map - NL - Amersfoort - Wijk 19 Hoogland.svg
Land Vlag van Nederland Nederland
Provincie Utrecht (province)-Flag.svg Utrecht
Gemeente Amersfoort
Oppervlakte 14,66 km²
Inwoners 10.663 (727 inw/km²)
Dichtheid
Postcode(s) 3828
Netnummer(s) 033
Portaal Portal.svg Utrecht
Martinus kerk in Hoogland

Hoogland is een voormalige gemeente en tegenwoordig een dorp binnen de gemeente Amersfoort. Hoogland telde in 2018 9.910 inwoners.

Voor 1798 bestond Hoogland uit twee delen: 1. Hoogland 2. Emiclaer. in 1811 werd de Franse gemeenteorganisatie ingevoerd. Vanaf dat moment werden de twee delen samengevoegd en ontstond er één gemeente genaamd Hoogland. De potscode die bij hoogland hoort is 3828 en het netnummer is 033.

Als je uit eten wilt in Hoogland, kun je naar verschillende eetgelegenheden gaan. In Hoogland heb je de Gloeiende Gerrit, een pannenkoekenhuis met daarbij een apart á la carte restaurant, de Noot is ook een á la carte restaurant en e Concordia is een bbq restaurant. Ook zijn er in Hoogland verschillende snackbars te vinden, zoals op de Hamseweg en Kraailand.

In Hoogland wordt elk jaar carnaval gevierd. Ze hebben de grootste optocht van boven de rivieren. Ook heeft Hoogland een zwembad, een voetbalclub en een tennisclub.

Basisscholen

Er zijn verschillende basisscholen in Hoogland: Biezen, Bieshaar, Langenoord, Berkenschool.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Hoogland_(Nederland)&oldid=576364"