Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Haar naam was Sarah (boek)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Haar naam was Sarah is een boek van de Franse schrijfster Tatiana de Rosnay. Het zijn eigenlijk twee verhalen door elkaar.

Verhaal

Let op!
Hieronder staat de samenvatting van een verhaal. Soms is het niet leuk als je al weet hoe het verhaal afloopt!

Het ene verhaal gaat over Julia, een jounaliste. Zij is getrouwd met Bertrand en zij hebben samen een dochter. Zoë. Het andere verhaal gaat over de tienjarige Joodse Sarah. Dat deel van het verhaal speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog. Sarah woont in Frankrijk. Ze heeft een broertje. Michel. Op een dag worden ze opgehaald door de Duitsers. Sarah verstopt haar broertje in een kast. Ze denkt dat ze even mee moet en later weer terug komt. Maar ze komt niet terug maar wordt naar een kamp gebracht. Daar weet ze uit te ontsnappen en gaat terug naar huis. Maar Michel is al dood. Julia komt jaren later in Sarahs huis te wonen. Ze komt veel te weten over Sarah en gaat haar opzoeken. Maar Sarah heeft zelfmoord gepleegd..

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Haar_naam_was_Sarah_(boek)&oldid=523703"