Gebruiker:Southparkfan/Portaal/Registreren

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hulp-Portaal.png
Klik hier om terug te gaan naar het Hulp-Portaal.

Om op WikiKids te kunnen bewerken heb je een account nodig. Het aanmaken hiervan heet registreren, maar hoe gaat dat nou eigenlijk?

Hoe maak ik een account aan?

Aan de linkerkant van de website zie je een woord genaamd "Aanmelden". Als je daar op klikt, kom je op een deel van de website terecht waar je kan inloggen. Maar dat kan nog niet, boven aan het vak wat je ziet klik je op "Registreren". Bovenaan zie je een rood vak. Deze staat op de pagina om zogenaamde spambots tegen te houden. Let op dat je dit vak invult, registreren zonder een antwoord te geven is onmogelijk! Als je het vak hebt ingevuld, moet je een gebruikersnaam invullen. Een gebruikersnaam kan van alles zijn, je naam (+ achternaam) is mogelijk, een gebruikersnaam die niets met privé-gegevens te maken heeft of wat je zelf wilt. Alles mag, zolang je je aan de volgende regels houd:

  • Je gebruikersnaam heeft niet meer dan zes cijfers. (Dus geen: "LOLOL29839434576".)
  • Je gebruikersnaam bestaat niet uit verschillende letters die je kan krijgen door bijvoorbeeld op allerlei toetsen te gaan drukken. ("JDHI93FH9DK56-**3" of "HASJIEFEIFIJEOFJDSL" zijn voorbeelden hiervan.)
  • Je gebruikersnaam heeft geen scheldwoorden.
  • Je gebruikersnaam mag niet de naam van een website, of een stichting/bedrijf zijn.
  • Je gebruikersnaam mag andere gebruikers niet laten denken dat jij een bekend iemand bent. (Dus geen: "Koningin Beatrix" of "Geert Wilders".)
  • Je gebruikersnaam mag andere gebruikers niet laten denken dat jij een beheerder bent van WikiKids.

Heb je een gebruikersnaam gekozen? Goed, dan gaan we verder met de volgende stap. Je moet een e-mailadres invullen. Je hoeft het niet te doen, maar het is wel handig als je je wachtwoord ooit een keer zal kwijtraken.

Video

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Gebruiker:Southparkfan/Portaal/Registreren&oldid=548370"