Inloggen

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Inloggen is een term die je gebruikt om aan te geven dat je op een website je gebruikersnaam en wachtwoord ingeeft. Als je inlogt op een website heb je vaak meer opties die je kunt gebruiken of toegang tot meer mogelijkheden van de website. Op WikiKids moet je bijvoorbeeld inloggen om artikelen te kunnen bewerken. Je gebruikersnaam en wachtwoord heten ook wel inloggegevens. Inloggegevens zijn privé en moet je niet delen met anderen. Als je dat wel doet kunnen anderen onder jouw gebruikersnaam gegevens invoeren op een website. Als dit vervelende gegevens zijn (bijvoorbeeld schelden) dan denkt de beheerder van de website dat jij die zelf hebt ingevoerd.

Phishing

Als iemand je naar een nepwebsite lokt om daar je inloggegevens te laten invoeren dan heet dat phishing. Dat is verboden. Vaak zien de nepwebsites er bedrieglijk echt uit. Iemand die een phisingberichtje en website heeft gemaakt probeert, als je je inloggegevens hebt gebruikt, die inloggegevens in te voeren op de echte website. Als dat bijvoorbeeld de website van een bank is dan kun je veel geld kwijtraken.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Inloggen&oldid=789925"