Help mee! Maak een account of meld je aan.
In februari staat WikiKids in het teken van Turkije! Doe jij ook mee?

Fränkische Schweiz

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
Het dorpje Tüchersfeld in de Fränkische Schweiz. Let op de bijzondere rotspartij en de vakwerkhuizen.

De Fränkische Schweiz (Duits voor: Frankisch Zwitserland) is een streek in Beieren, een deelstaat van Duitsland. De streek ligt in het district Opper-Franken in het noorden van Beieren. Het gebied staat bekend om de steenachtige heuvels, de kastelen en pittoreske dorpjes met vakwerkhuisjes. Ook zijn er veel grotten en heel veel bierbrouwerijen te vinden. Door al deze attracties wordt de Fränkische Schweiz door veel toeristen bezocht.

De Fränkische Schweiz ligt in het stroomgebied van de rivier de Wiesent. Het gebied bestaat uit onherbergzame hoogvlaktes en dalen daartussen. Door het hele gebied zijn rotsen te vinden, die door erosie vaak bijzondere vormen hebben gekregen. Deze rotsen worden veel beklommen; door hun steile wanden zijn ze daar erg geschikt voor.

De Fränkische Schweiz heeft zijn naam gekregen van schrijvers en dichters uit de 19de eeuw. Zij waren erg geïnspireerd door het gebied en vonden het op Zwitserland lijken. De Fränkische Schweiz is ook de regio waar veel stereotype beelden van Duitsland vandaan komen: de vakwerkhuisjes met rode daken, de burchten, enzovoorts.

Fotogalerij

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Fränkische_Schweiz&oldid=526186"