Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Flag of Ukraine.svg Zoek je informatie over Oekraïne? Neem dan een kijk op Portaal:Oekraïne! Flag of Ukraine.svg
Stem nu op: Automaatrijbewijs, Dyscalculie, Geschiedenis van Frankrijk en Pysanka

Fortnite

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Farm-Fresh bullet go.png Niet te verwarren met een fortnight, een periode van veertien dagen.
Het logo van Fortnite

Fortnite is een derdepersoonschietspel beschikbaar voor, PlayStation 4 & PlayStation 5, Windows, Xbox One en de Nintendo Switch. Het spel is gemaakt door Epic Games. Het spel is aangeraden voor kinderen ouder dan 12 jaar. Als de speler deelneemt aan een ronde binnen het spel, begint de speler in een vliegende schoolbus. De speler kan vanuit die schoolbus kiezen waar hij wilt landen. Er zijn veel verschillende locaties. Het doel van een ronde is, om het langst te overleven. Bij de ronde is er ook een bepaalde cirkel waar je in moet blijven. De cirkel wordt steeds kleiner. Als je buiten de cirkel bent, ga je dood. Het spel heeft meer dan 200 miljoen gebruikers.

Er zijn drie spelmodes:

 • Save the world - Bij een storm is 98 % van de wereldbevolking omgekomen. De overlevers worden aangevallen door zombies. Men moet overleven, en wie weet trekt de storm terug.
 • Battle Royale - Een speler tegen speler modus, waarbij men tegen elkaar vecht om te overleven. Battle Royale zelf bestaat uit verschillende keuzes zoals; squad (3/4 spelers in een team), solo (1 speler), of duo (2 spelers).
 • Creative Mode - Bij deze spelmodus kan de creativiteit van een speler tot los komen. Je kan alles bouwen wat je wilt!

Er zijn veel verschillende wapens. Bij alle wapens die je hebt geven ook licht. Een wapen is opgesplitst in kleuren, die duiden ook de sterkte aan: grijs, groen, blauw, paars, goud en mythic. Grijze wapens zijn het slechtste en gouden wapens zijn het beste. Mythic is nog beter dan goud maar een mythic moet je een boss verslagen.

Bij Fortnite heb je levels en tier’s. Als je toegang wilt hebben tot exclusieve dingen, kun je een battlepass kopen. Deze kost € 9,50. Als je een hoger level hebt, krijg je ook tot meer dingen toegang. Met v-bucks kun je skins (de beste skin is peely) kopen en dansjes. Je krijgt alleen v-bucks door het te betalen met echt geld.

Evenmenten

Er zijn soms speciale evenementen waarbij de speler bijvoorbeeld Battle Royale kan spelen in een speciale modus. Voorbeelden hier van zijn;

 • Solid Gold, spelers spelen hier met gouden wapens
 • Sniper Shoutout, spelers mogen hier alleen snipers gebruiken.
 • Blobvis

Er zijn nog veel meer speciale modussen beschikbaar geweest.

De battle bus

Wapens

Shotgun

Een shotgun kan de speler het best gebruiken bij korte afstanden (van dichtbij). Je hebt de volgende shotguns;

 • Een Combat Shotgun
 • Een Tactical Shotgun
 • Een Pump Shotgun
 • Een charge Shotgun
 • een dragon Breath shotgun
 • een lever action Shotgun

In de eerdere tijden van Fortnite was er ook een mechanisme genaamd dubbel pump. Het was in feiten dat je na het schieten met een pump switcht naar een andere pump. Daarnaast was er ook nog het meganisme genaamd sugma.

Sniper

Snipers zijn bedoeld voor lange afstanden. Je hebt een Heavy Sniper, Semi-Automatic Sniper en een Suppressed Bolt.

Alle snipers hebben 1 kogel in zijn magazijn. Behalve de Semi-Automatic Sniper want die heeft er 10.

Sniper Headshot Damage Body Damage
Heavy Sniper 392.5 157
Suppressed Bolt 262.5 105
Semi-Automatic Sniper 180.7 75
Kontenbonker 420 69

Aussalt rifles (ar's)

Een Aussalt Rifle kan je het beste gebruiken op medium afstand. Het wapen is ook te gebruiken van dichtbij en een grotere afstand. naast de normale aussalt rifles zijn er ook nog burst-aussalt rifles. daarmee kan je 2 schoten per keer afvuren die minder schade aanrichten. Je kan ze ook een gebruik van alle afstanden.

SMG

Er zijn ook Submachine guns. Zoals de naam als zegt, een onderklasse van een machine geweer. Ze schieten snel en hebben een groot magazijn. Deze wapens zijn echter alleen te gebruiken van dichtbij.

Dansjes

Bij het spel bestaan er ook dansjes. Als je iemand verslaat, kan je je speler een dansje laten doen. Men heeft één basis dansje. Je kan nieuwe dansjes kopen met v-bucks, maar v-bucks kost echt geld of je kan het krijgen in de Battle Pass. Deze BattlePass kan je kopen of gratis via gewonnen v-bucks krijgen. Je kan ook een dansje krijgen door opdrachten (challenges) te doen.

Seizoenen

Fortnite beschikt over seizoenen. Bij elk seizoen komen er nieuwe dingen bij en is er een thema. Om de 3 maanden is er een nieuw seizoen. Tot nu toe heeft Fortnite 19 seizoenen. De recentste is Chapter 3 seizoen 1.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Fortnite&oldid=718799"