Help mee! Maak een account of meld je aan.
In februari staat WikiKids in het teken van Turkije! Doe jij ook mee?
Stem nu op: Kolmarden Zoo

Fortnite

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
Het logo van Fortnite

Fortnite is een derde persoon-schietspel beschikbaar voor iOS, macOS, PlayStation 4, Windows, Xbox One en de Nintendo Switch. Het spel is aangeraden voor kinderen ouder dan 12 jaar. Als de speler deelneemt aan een ronde binnen het spel, begint de speler in een vliegende schoolbus. De speler kan vanuit die schoolbus kiezen waar hij wilt landen. Er zijn veel verschillende locaties. Het doel van een ronde is, om het langst te overleven. Bij de ronde is er ook een bepaalde cirkel waar je in moet blijven. De cirkel wordt steeds kleiner. Als je buiten de cirkel bent, ga je dood. Het spel heeft meer dan 200 miljoen gebruikers.

Er zijn twee spelmodes:

  • Save the world - Bij een storm is 98 % van de wereldbevolking omgekomen. De overlevers worden aangevallen door zombies. Men moet overleven, en wie weet trekt de storm terug.
  • Battle Royale - Een speler tegen speler modus, waarbij men tegen elkaar vecht om te overleven. Battle Royale zelf bestaat uit verschillende keuzes zoals; squad (3/4 spelers in een team), solo (1 speler), of duo (2 spelers).

Er zijn veel verschillende wapens. Bij alle wapens die je hebt geven ook licht. Een wapen is opgesplitst in kleuren, die duiden ook de sterkte aan: grijs, groen, blauw, paars en goud. Grijze wapens zijn het slechtste en gouden wapens zijn het beste.

Bij Fortnite heb je levels en tier’s. Als je toegang wilt hebben tot exclusieve dingen, kun je een battlepass kopen. Deze kost € 9,50. Als je een hoger level hebt, krijg je ook tot meer dingen toegang. Met v-bucks kun je skins kopen en dansjes. Je krijgt alleen v-bucks door het te betalen met echt geld.

Evenmenten

Er zijn soms speciale evenementen waarbij de speler bijvoorbeeld Battle Royale kan spelen in een speciale modus. Voorbeelden hier van zijn;

  • Solid Gold, spelers spelen hier met gouden wapens.
  • Sniper modus, spelers mogen hier alleen snipers gebruiken.

Er zijn nog veel meer speciale modussen beschikbaar geweest.

De battle bus

Wapens

Shotgun

Een shotgun kan de speler het best gebruiken bij korte afstanden (van dichtbij). Je hebt de volgende shotguns;

  • Een Pump Shotgun
  • Een Tactical Shotgun
  • Een Double Barrel
  • Een Heavy Shotgun

Sniper

Snipers zijn bedoeld voor lange afstanden. Je hebt een semi sniper en een bolt sniper. 

Een semi sniper heeft 10 kogels in zijn magazijn. Bij een headshot doet hij 120 schade aanrichten bij de getroffen speler. Bij een sniper gaan de kogels echter snel naar beneden dalen bij het afvuren.

De bolt sniper hij heeft maar 1 kogel in zijn magazijn maar als je iemand ermee raakt, is hij in één keer dood.

Dansjes

Bij het spel bestaan er ook dansjes. Als je iemand dood maakt, doet je speler een dansje. Men heeft één basis dansje. Men kan nieuwe dansjes kopen met v-bucks, maar v-bucks kost geld.

Seizoenen

Fortnite beschikt over seizoenen. Bij elk seizoen komen er nieuwe dingen bij en is er een thema. Om de 3 maanden is er een nieuw seizoen. Tot nu toe heeft Fortnite zeven seizoenen. De recentste is seizoen 7, deze begon op 5 december 2018 en het thema is; IJs.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Fortnite&oldid=545020"