Duif

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een vliegende duif

Een duif is een vogel.

Geschiedenis

Ver voor het begin van onze jaartelling hield men al duiven in landen als Griekenland en Egypte. Het zijn afstammelingen van de rotsduif (latijn: Columba livia). Een duif kan een ander herkennen aan zijn verenpatroon. Alle duiven moeten per 2 jaar onderzocht worden vanwege de vogelgriep. Onderzoekers willen ook natuurlijk weten of het een vrouwtje of een mannetje is en dat kunnen wij ook zien als er een blauw metaal lintje om de poot van de duif vastgebonden is dan is het een mannetje en als het paars is dan is het een vrouwtje.

Tamme duiven

Er ontstond een tamme soort, die vooral was bedoeld om op te eten. In de tijd van de oude Romeinen en Grieken ging men de duiven ook gebruiken voor het versturen van berichten.

Postduivenhobby

De postduivenhobby is rond 1820 in België ontstaan. Men kwam toen op het idee om duiven te gaan kweken die snel naar hun hok terugkeren. Vanuit België verspreidde de hobby zich over Europa. Ook in Nederland is het houden van duiven populair.

Stadsduiven

Stadsduiven zijn stadsdieren en leven volledig in het hart van een stad.

Holenduif

Deze duivensoort is genoemd naar zijn nest, een holte. Holten in bomen maar ook in gebouwen kunnen dienst doen als zijn nest. Meest kans om een holenduif te spotten heb je in gebieden waar boerderijen, bossen, akkers en weilanden elkaar afwisselen.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Duif&oldid=551031"