Postduif

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Opmaken
De opmaak van dit artikel (alinea's, leestekens, eerste woord dikgedrukt, categorieën etc.) laat nog te wensen over! Wil jij de opmaak verbeteren?

postduif.

Je hebt een vrouwtjesduif genaamd, duivin. Een mannetjesduif noem je doffer. Het verschil tussen een doffer en een duivin is dat een doffer een grotere snavel heeft en een zwaarder geluid maakt. Zo herken je het mannetje of het vrouwtje. Een vrouwtje legt gemiddeld drie eieren per half jaar. Deze broed ze uit in een aantal weken. Wanneer je met de jonge duiven wilt vliegen moeten er na een paar dagen een ringtje om zijn pootje heen. Zo kan de duif gechipt worden, en kun je er wedstrijden mee vliegen. Wel moet je er goed opletten of het ringetje niet van zijn pootje af gaat. Want wanneer het pootje te groot is, kan het ringetje niet meer om heen.

De duiven vinden het leuk als je met ze 'speelt'. Dit doe je door over de borstkast te wrijven, ze gaan dan met hun snavel tegen je aan pikken. Dit is een teken van vertrouwen en speelzichtheid.

Je hebt allerlei soorten postduiven. een Witpen bijvoorbeeld; die heeft een witte veer aan de buitenkant van zijn vleugels.

Je kunt er wedstrijden mee vliegen. De duiven worden met vrachtwagens naar het buitenland gebracht en daar los gelaten.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Postduif&oldid=666888"