Dubai (emiraat)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dubai is een emiraat van de Verenigde Arabische Emiraten. De hoofdstad is Dubai.

Algemene informatie

Vlag van de emiraat.

Geschiedenis

In 1966 werd er voor het eerst aardolie gevonden in Dubai en het werd in 1969 geëxporteerd. Daardoor werd de emiraat veel rijker. Vanaf ongeveer 1990 werd het geld gebruikt om de stad groter te maken. Het geld werd ook gebruikt om onderzoek te doen hoe de stad rijk kan blijven, want in 2025 zal de olie op zijn.

Dubai is een zeer mooie, moderne en rijke stad. In november 2009 bleek wel dat Dubai een schuld had uitstaan van 59 miljard euro!

Economie

De economie van de Arabische Emiraten is erg afhankelijk van de olie en gasvelden die voor de kust liggen. Ze verdienen daar heel veel geld aan, omdat veel landen de olie nodig hebben. Deze landen willen dan ook veel geld voor de olie betalen. Dit zijn vooral landen die zelf geen olie hebben.

Sport

Populaire sporten in Dubai zijn zeilen, autoraces,rugby,watersporten en vechtsporten. Maar de populairste sport in Dubai is toch voetbal. Als men in Dubai ‘sport’ zegt bedoelen ze voetbal. De inwoners volgen de prestaties van de grote clubs uit Europa. Emirates Airlines is de hoofdsponsor van de Engelse club Arsenal. Hun stadion is sinds 2006 Emirates Stadium.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Dubai_(emiraat)&oldid=800757"