Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 17 mei t/m 17 juni staat WikiKids in het teken van het wikiproject:Zeeën en Oceanen. Wil je ook meedoen? Klik dan hier!
Stem nu op: Sao Tomé en Principe

Dode Zee

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Krantje lezen in de Dode Zee.

De Dode Zee (Arabisch: بحر ميت; Hebreeuws: ים המלח) is een hele bijzondere zee. Deze zee is zo bijzonder omdat er zo veel zout in deze zee zit, dat je blijft drijven. Dus je kunt gerust een krantje lezen zonder kopje onder te gaan. Deze zee is wel 10x zo zout als normale zeeën. De Dode Zee heeft een lengte van 76 kilometer en een breedte van 18 kilometer en ligt op de grens van Israël en Jordanië. De oppervlakte van de zee is 1020 km². Eigenlijk is het geen zee, De Dode Zee is eigenlijk een meer. Het diepste punt van dit meer is 400 meter. Het menselijk lichaam kan niet heel goed tegen De Dode Zee. Er word een grote druk veroorzaakt. Daarom word ook niet aangeraden om meer dan een uur in het water te liggen. En pas ook op voor wondjes want dat kan heel erg prikken door al dat zout. De Dode Zee is flink aan het krimpen als het zo door gaat is het binnen 30 jaar weg.

Galerij

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Dode_Zee&oldid=618757"