Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

De slaven van Socorro

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De slaven van Socorro is het vierde boek uit de boekenreeks Broederband. Het is het begin van een nieuwe verhaallijn. Het is het vervolg van het derde boek de Jagers. Het boek gaat over de Reigers. Het verhaal speelt zich af op verschillende plekken in de 'wereld'. In Hallasholm, Araluen, Socorro en heel eventjes ook in Gretagne. Het vervolg van dit boek is de Schorpioenberg.

Verhaal

Let op!
Hieronder staat de samenvatting van een verhaal.
Soms is het niet leuk als je al weet hoe het verhaal afloopt!

Hal en zijn vrienden gaan naar Araluen om daar te helpen met allerlei dingen. Om smokkelaars te pakken, vervoer te regelen en om slavenhandelaren op te sporen. Ze worden bezocht door de Grijze Jager Gilan die hun naar kasteel Araluen stuurt. Als Tursgud (leider van de vroegere broederband de Haaien) slavenhandelaar wordt en naar Araluen gaat om de slaven te pakken, dan gaan de Reigers samen met Gilan achter Tursgud aan. Tursgud gaat helemaal naar Socorro om de slaven te verkopen. Als de Reigers in Socorro aankomen wacht hun veel problemen. Kunnen ze de slaven weer heroveren? Of worden ze juist gepakt?

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=De_slaven_van_Socorro&oldid=542989"