Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Broederband

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Broederband is een boekenserie geschreven door John Flanagan. Deel 1, 2 en 3 hebben samen een verhaallijn en deel 4 en 5 hebben samen een verhaallijn. Broederband is gebaseerd op De Grijze Jager.

Hoofdpersonen

  • Hal is de skirl van de broederband de Reigers. Zijn vader en Thorn waren bemanningsleden van het schip de Wolfswind. Hals moeder is Aralueens. Daardoor werd Hal veel gepest. Vooral door Tursgud, waar hij een grote hekel aan heeft.
  • Stig is de stuurman van de Reigers. Zijn vader, Olaf is weggevlucht doordat hij geld heeft gestolen van zijn eigen broederband.. Stig is daardoor heel snel boos. Maar later in de boekenreeks kan hij zijn woede beter onder controle houden.
  • Thorn is de beste vriend van Mikkel. Thorn was in zijn jonge jaren drie keer achter elkaar de Maktig, de beste krijger van Skandia. Hij heeft maar een hand. De andere hand heeft hij verloren toen zijn hand in de touwen verstrikt raakte. Thorn gaat vanaf het tweede boek altijd mee op het schip de Reigers. Maar hij komt ook in het eerste boek voor.
  • Lydia verschijnt pas in het tweede boek. Ze is opgegroeid bij haar opa, Tomas, omdat haar ouders dood zijn. Zij komt uit Limmat. Haar stad werd aangevallen door Zavac en zijn piraten. Zij was een van de weinigen die nog kon vluchten. Ze werd opgepikt op zee door de Reigers. Later wilde ze liever bij de Reigers blijven dan in Limmat, omdat ze anders met Barat moest trouwen.
  • Jesper was vroeger een dief. Daardoor is hij het snelste van de hele broederband en kan hij zich heel onopvallend bewegen. Jesper is ook heel goed in sloten openmaken. Later leert hij dit aan Ulf en Wulf.
  • Ingvar is een heel grote jongen. Hij is heel sterk, maar kan ook heel slecht zien. Hij doet dan ook meestal niet mee aan gevechten. Wel helpt hij met het laden van de Morzel (een enorme kruisboog) en het optillen van zware dingen. Hal maakt een soort bril van schildpadschild voor Ingvar.
  • Kloef is een hond die Hal vindt in de bergen. Kloef is heel sterk en kan mensen omduwen.
  • Stefan kan heel erg goed andere stemmen nadoen.
  • Edvin is de dokter en de kok van het schip. Hij heeft ook geleerd om aan het roer te staan.
  • Ulf en Wulf zijn tweelingbroers. Ze houden ervan elkaars identiteit aan te nemen en daarmee de rest van de bemanning voor gek te zetten. Ze maken heel vaak ruzie, zo vaak zelfs dat ze soms overboord gegooid worden als Hal klaar met ze is.

Bijpersonen

Tursgud: de skirl van de Haaien. In boek 4 ontvoert hij twaalf Araluenen en probeert ze te verkopen op de slavenmarkt van Socorro. De Reigers bevrijden de Araluenen en verdrinken Tursgud en zijn bemanning.

Rollond: de skirl van de Wolven. HIj gedraagt zich aardig tegenover de Reigers. In boek 4 is hij verliefd op Lydia, zij niet op hem. Aan het einde van boek 5 is hij verloofd met Frieda.

Karina Mikkelsvrouw: de moeder van Hal. Ze komt uit Araluen en ze was ontvoerd door een Skandiër en werd verkocht als slaaf aan Ragnak. Mikkel werd verliefd op Karina en maakte haar een vrije vrouw. Ze trouwt dan met Mikkel. Ze heeft een goedlopend restaurant in Hallasholm. Zij zorgt ervoor dat Thorn stopt met drinken. Later is ze verliefd op Thorn.

Mikkel Snelzwaard: de vader van Hal. Hij was een van de bemanningsleden van de Wolfswind. Hij was de beste vriend van Thorn.

Erak Stervolger: de oberjarl van Skandia. Hij komt in bijna alle boeken voor.

Zavac: de piraat die de Andomal heeft gestolen. HIj is de kapitein van de Raaf. Zavac houdt ervan om mensen pijn te doen.

Mihaly: de korpaljo van Raguza. Hij organiseert het duel tussen de Reiger en de Raaf.

Boeken

Deel Nederlands Engels Status
Deel 1 De Outsiders The Outcasts Verschenen in het Engels en in het Nederlands
Deel 2 De Indringers The Invaders Verschenen in het Engels en in het Nederlands
Deel 3 De Jagers The Hunters Verschenen in het Engels en in het Nederlands
Deel 4 De slaven van Socorro Slaves of Socorro Verschenen in het Engels en in het Nederlands
Deel 5 De Schorpioenberg Scorpion Mountain Verschenen in het Engels en in het Nederlands
Deel 6 De Spookgezichten The Ghostfaces Verschenen in het Engels en in het Nederlands
Deel 7 De Caldera The Caldera Verschenen in het Engels en in het Nederlands
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Broederband&oldid=613305"