Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Davina Lewis

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Davina Elizabeth Alice Benedikte Lewis (19 november 1977) is de oudste dochter van Richard Windsor en Birgitte Windsor.

Ze was geboren als Lady Davina Windsor in het St. Mary's Hospital, Paddington, Londen. Ze heeft op de Kensington Preparatory School in Notting Hill gezeten, gevolgd door de St. George's School in Ascot, Berkshire.

Ze is afgestudeerd van de University of the West of England. Ze heeft nog een oudere broer, Alexander, en een jongere zus Rose

Davina trouwde op 21 juli 2004 met Gary Christie Lewis (Gisborne, Nieuw Zeeland, 15 augustus 1970), een Nieuw Zeelander en neefje van de schrijver Witi Ihimaera. Ze trouwde in een kapel in Kensington Palace, waar Davina, toen ze nog klein was, gewoond had.

Gary werkt in de bouw en is een surfer. Hij heeft een zoon, Ari (1992) uit een eerdere relatie. Hij is de eerste Maori die lid is van de Britse Koninklijke familie.

Gary en Davina kende elkaar al vier jaar, ze hadden elkaar ontmoet toen ze op vakantie waren in Bali. Davina was toen net klaar met haar studie aan de University of the West of England. Behalve de ouders van Davina waren er verder geen leden van de koninklijke familie aanwezig op hun huwelijk.

Davina's oma, Prinses Alice, was ook niet aanwezig op het huwelijk door haar leeftijd, maar bezocht het net getrouwde paar kort na de bruiloft.

Davina kreeg toen ze trouwde met Gary Lewis de titel Lady Davina Lewis. Ze is de 22ste in de Lijn van de Britse Troonopvolging. Ze kregen twee kinderen:

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Davina_Lewis&oldid=568611"