Bali (eiland)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Locatie van Bali in Indonesië.

Bali is een Indonesisch eiland en ligt ten oosten van Java en ten westen van Lombok. Java en Lombok zijn ook allebei Indonesische eilanden. De hoofdstad van Bali is Denpasar en het is er 6 uur later dan bij ons. Je vindt op Bali ook tempels. Op Bali is het ook erg groen. Dat komt omdat het een heel lang regenseizoen is. Op Bali vindt je heel veel bergen en vulkanen.

Op Bali zijn ze arm. Ze rijden het meest op brommers. Het verkeer in Bali is erg chaotisch. overal zijn brommers en auto's Ze willen veel dingen verkopen voor wat rupiah. de rupiah is de munt waar ze in bali mee betalen. 14.500 Rupiah is ongeveer 1 euro.

Op Bali zijn ze Hindoe. De meeste eilanden rondom Bali zijn Islamitisch.

Bali beschikt over vele mooie stranden. Je hebt er kiezelstranden, zwarte stranden en witte stranden. Bali is de ultieme plek om te snorkelen, je vind hier veel tropische vissen en als je geluk hebt kun je ook nog zeeschildpadden spotten. Ook is het een een perfecte plek voor surfers, er zijn veel hoge golfen en genoeg surfscholen aanwezig.


Rijstvelden
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Bali_(eiland)&oldid=700077"