Collendoorn

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Collendoorn is een klein gehucht in de gemeente Hardenberg. Het ligt ook in de Nederlandse provincie Overijssel. Vroeger stond er een havezate in Collendoorn. Er is niets meer van over van de havezate, behalve is er nog een gracht en een put. Niemand weet hoe de havezate van Collendoorn er vroeger uitzag. Collendoorn is een naam die in 2 woorden is verdeeld waaraan de betekenis kan worden afgeleid. (Colle = kolle) betekent heks en (doorn) betekent een uitsteeksel. Het plaatsje heeft circa 500 inwoners die allemaal buiten de bebouwde kom wonen. Iedereen hier in Collendoorn woont landelijk. Er zijn nog weinig boeren over en dat worden er steeds minder sinds de gemeente veel grond heeft opgekocht.

Geschiedenis van Collendoorn

In Collendoorn heeft ooit openbare school gestaan. Het meestershuis staat er nog. Er zijn ook een woonwagenkamp, een vuilnisbelt en een zandafgraving geweest.


Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia CommonsWikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Collendoorn&oldid=613574"