Adam en Eva

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf Adam)
Ga naar: navigatie, zoeken

Volgens de Bijbel, Tenach en Koran waren Adam en Eva de eerste mensen op aarde.

In het Bijbelboek Genesis staat het verhaal van Adam en Eva. Adam werd volgens de Bijbel door God geschapen uit stof, volgens de Koran uit een bloedklomp. Eva werd daarna gemaakt uit een rib van Adam. Adam en Eva woonden daarna in het paradijs (de tuin van Eden). Eva werd door de slang (volgens latere christelijke ideeën was dit de duivel) verleid om een stuk fruit te plukken van de boom van kennis van goed en kwaad. Zij verleidde Adam om ook te eten. Toen ze daarvan aten zagen ze dat ze naakt waren en schaamden zich hiervoor. God stuurde hen voor straf uit het paradijs.

Door dit is er volgens het christendom nu zonde in de wereld.

Eva wordt in het jodendom Lilith genoemd.

Adam was volgens het scheppingsverhaal in de Hebreeuwse Bijbel de eerste mens, rechtstreeks geschapen door God. Hij komt ook voor in het Nieuwe Testament, Koran, de Ahadith en het boek van Adam bij de Ginza Raba. Eva was zijn vrouw, hoewel sommige joodse tradities ook melding maken van Lilith als zijn eerste vrouw.

Doorgaans wordt binnen de islam aangenomen dat Adam de eerste profeet was.

Adam en Eva is één van de bekendste verhalen uit de bijbel doordat het hoort bij het scheppingsverhaal. Het verhaal staat in het oude-testament. Dit komt doordat Jezus Christus nog niet ter wereld was op het moment dat dit verhaal zich afspeelde.

Nuvola apps kwrite.png
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogleBingYahooMeestersipke.nlKinderpleinen.nl
Afbeeldingen: Wikimedia CommonsWikiKids BeeldbankSchoolplaten.com
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Adam_en_Eva&oldid=504598"