Spoedeisende hulp

Uit Wikikids
Versie door Hanssain (overleg | bijdragen) op 26 dec 2022 om 23:18
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De spoedeisende hulp is een afdeling van een ziekenhuis waar gewonde mensen of zieke mensen komen die direct hulp nodig hebben. Mensen kunnen zelf naar de spoedeisende hulp komen of worden gebracht met de ambulance.

Wanneer je bij de spoedeisende hulp komt worden er eerst een paar vragen aan je gesteld. Hierdoor wordt bepaald hoe snel jij hulp nodig hebt. Op deze manier wordt iemand met hartklachten sneller geholpen dan iemand met een sneetje in zijn vinger.

De huisartsenpost is er voor spoedeisende gezondheidsklachten, waarvoor u anders uw huisarts zou bellen. Deze post is er voor de zon- en feestdagen als de huisarts niet direct bereikbaar is. De Spoedeisende Hulp bij het ziekenhuis is vooral bedoeld voor ernstige situaties, waarbij inzet van een medisch specialist nodig is. Bij twijfel bel je eerst de huisartsenpost.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Spoedeisende_hulp&oldid=756492"