Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Sjabloon:Hoofdpagina/Artikel van de week/23

Uit Wikikids
< Sjabloon:Hoofdpagina‎ | Artikel van de week
Versie door Dilano (overleg | bijdragen) op 9 mei 2010 om 17:17 (Nieuwe pagina aangemaakt met '300px|right Het artikel van de week is... Istanbul! '''Istanbul''' of '''Istanboel''' (in de Klassieke Oudheid: '''Byzan...')
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het artikel van de week is... Istanbul!

Istanbul of Istanboel (in de Klassieke Oudheid: Byzantium, Constantinopel of Constantinopolis) is de allergrootste stad van het Aziatische/Europese land Turkije met 12.782.960 inwoners in het jaar 2009. Het is het financiële, industriële, politieke en culturele centrum van het land, hoewel het niet de hoofdstad is (dat is Ankara, de tweede allergrootste stad van het hele land). De gelijknamige provincie is verdeeld in wel 39 verschillende districten. Geografisch ligt Istanbul aan beide kanten van de Bosporus. De Bosporus is een water dat Europa van Azië scheidt en de stad is daarom dus half-Europees en half-Aziatisch.

Meer lezen? Klik hier!

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Sjabloon:Hoofdpagina/Artikel_van_de_week/23&oldid=156502"