Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Shire (Lord of the Rings)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bag End of Balingshoek, een hobbithol in Hobbitstee of Hobbiton

De Shire of Nederlands:Gouw, is een regio in Midden Aarde, de fantasiewereld van J.R.R. Tolkien. Dit is de leefplaats van de meeste hobbits. Het is rustig en vreedzaam landje, dat zich weinig aantrekt van wat er gebeurt in de buitenwereld en die geniet van het leven. Het ligt tussen de Brandywine en de Far Downs, en de grootste stad hier is Hobbiton of Hobbitstee.

Er zijn veel dorpjes en een paar kleine steden, het is een dichtbevolkt en gebied. Er zijn veel landbouwgronden, heuvels en enkele bossen. De burgemeester was de leider van de Gouw en zetelde in Grotedelf, Michel Delving

Geschiedenis

In het jaar 1600 T.A. werd de Gouw geschonken aan de hobbits door de koning van Arnor. Op dit jaar begint de Gouw-Jaartelling. Ze mochten wonen en leven in de Grenzen: de rivier Brandywine, de Far Downs en de Noordelijke Moerassen. In 2340 T.A. gaan de Brandybucks over de Brandywine en stichten Buckland. Hier waren ook de gevolgen te zien van de Grote Pest in 1636 T.A. en de Lange Winter in 2758 T.A. In de Gouw werden twee slagen uitgevochten, namelijk de Slag van Groenvelden en de Slag van Bijwater, tijdens de gebeurtenissen van de Lord of the Rings. Gandalf raakte geïnteresseerd in de hobbits en de Gouw en bezocht ze dan ook regelmatig. De vrede van de Gouw is grotendeels te danken aan de Dunédain Rangers die de grenzen bewaakten.

Een deel van de Gouw

Geografie

De Gouw is een vier delen opgedeeld: het Noorderkwartier, het Zuiderkwartier, het Oosterkwartier, en het Westerkwartier.

De belangrijkste plaatsen waren:

  • Hobbiton, Hobbitstee
  • Bywater, Bijwater
  • Michel Delving, Grotedelf
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Shire_(Lord_of_the_Rings)&oldid=701568"