Help mee! Maak een account of meld je aan.

Flag of New Zealand.svg In de maand februari vind het Wikiproject:Nieuw-Zeeland plaats! Wil je ook meedoen? Klik dan hier! Flag of New Zealand.svg

National Basketball Association

Uit Wikikids
Versie door Wouter15 (overleg | bijdragen) op 11 jul 2016 om 09:54 (Categorie:Sport verwijderd; Categorie:Sportbond in de Verenigde Staten toegevoegd met HotCat)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De NBA is de Amerikaanse profcompetitie voor basketball. Het staat voor National Basketball Association. Het is te vergelijken met de Nederlandse Basketball Bond. In de NBA wordt gespeeld met East en West. Tijdens het seizoen speel je tegen alle teams, maar de eerste 8 van East en de eerste 8 van West kwalificeren zich voor de Play-Offs. Hier in wordt gestrijd om wie zich het beste team van Amerika mag noemen. Het wordt als een afvalschema gespeelt. Wie van de teams als eerst 4 wedstrijden wint gaat door. Uiteindelijk speelt de nummer één van East tegen de nummer één van West in de NBA finals. De beste speler van east is o`neal. en van west kobe braint .

NBA seizoen 2007-2008

Dit jaar heeft de Boston Celtics de nba finale gewonnen van de LA Lakers. Boston Celtics beschikt over de 'big three' Kevin Garnett, Ray Allen & Paul Pierce

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=National_Basketball_Association&oldid=452872"