Leerlingenraad

Uit Wikikids
Versie door De Wikischim (overleg | bijdragen) op 9 jan 2017 om 21:24 (Versie 470792 van Bartvangeet (overleg) ongedaan gemaakt)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De leerlingenraad komt voor op bijna alle lagere scholen en sommige middelbare scholen. Maar niet elke school heeft een leerlingenraad.

Functies

De leerlingenraad bestaat uit leerlingen (vooral uit het 4de , 5de en 6de leerjaar) die dan soms bij elkaar komen en ideeën bespreken om ook de school beter te maken, voor leuke activiteiten te zorgen , enz.

De leerlingenraad is dus heel handig voor de school, want er komen soms hele goede ideeën tevoorschijn. Maar je moet je er wel een beetje voor opofferen, het kan dat je soms een lesuur mist.

Hoe kan je in de leerlingenraad terechtkomen?

In het begin van het schooljaar houden de scholen verkiezingen voor diegene die zich kandidaat stellen . Dit is zeker niet verplicht. Je mag zelf weten of je je kandidaat wilt stellen of niet Normaal gezien mag je dan je eigen campagne maken, om duidelijker te zijn: reclame voor jezelf maken. Je mag dan affiches maken, posters, enz. En hierdoor moet je je klasgenoten en juf/meester( de juf/meester stemt normaal ook ) overtuigen om op jou te stemmen! Dit moet je goed doen , want de kinderen gaan nooit stemmen op iemand die geen ideeën heeft en iemand die veel te verlegen is en een slechte campagne had.

Ouderraad

Je hebt ook de ouderraad, dat zijn ouders die altijd samenkomen om dingen te bespreken om de school beter te maken. De leerlingenraad is dus een beetje daarmee vergelijkbaar.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Leerlingenraad&oldid=470803"