Verbeter WikiKids vandaag nog!

Cars 2

Uit Wikikids
Versie door Wouter15 (overleg | bijdragen) op 6 jun 2022 om 14:09 (Categorie:Disneyfilm toegevoegd met HotCat)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Cars 2 is het vervolg van de film Cars uit 2006. Het is een Amerikaanse animatiefilm geregiseerd door John Lasseter.

Het verhaal

Let op!
Hieronder staat de samenvatting van een verhaal.
Soms is het niet leuk als je al weet hoe het verhaal afloopt!

Het avontuur begint wanneer Bliksem Mcqueen zijn 4de Piston Cup wint wordt hij uitgedaagt door Francesco Bernoulli (dankzij Takel) om mee te doen aan de 1ste World Grand Prix. Algauw gaat Mcqueen op reis naar de 1ste race in Tokyo, Japan. Brits top geheim agent Finn Mcmissile gaat op onderzoek uit naar het sabotage voorwerp voor de races. Het meesterbrein Professor Zǖndapp zit hier achter. Het voorwerp is een camera met electro-magnetischestraling. Als je het op een motor van een auto richt ontploft de motor (dan moet je wel de benzine allinol hebben).Op 90 procent overleef je het nog maar, op 100 procent ben je dood. Mcqueen verliest de 1ste race dankzij takel geklets tegen zijn zogenaamde vriendinnetje. Mcqueen wil niet liever dat takel de teamleider is. Takel besluit naar huis te gaan maar, in plaats van naar huis gaan raakt hij verstrikt in het spionage avontuur van Finn en Holley Shiftwell.

Bioscoop en DVD

6 juli 2011 was de premiére van de film. Op 17 November 2011 is hij in premiere ge gaan en op 17 Oktober op DVD te verkrijgen.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Cars_2&oldid=718039"