Annie (1982)

Uit Wikikids
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽

Annie is een Amerikaanse film uit 1982. De film is gebaseerd op de stripboeken Little Orphan Annie uit de jaren 20. In 1977 is er ook een musical over gemaakt, en in 1995 en 2014 is er een vervolg gemaakt, en een remake. De film is geproduceerd door Columbia Pictures.

Verhaal

De film speelt zich af tijdens de Grote Depressie in de jaren 30. Het gaat over het elfjarige meisje Annie. Annie woont in een weeshuis. Toen ze net geboren was lieten haar ouders haar achter met een gebroken amulet. Annie denkt dat haar ouders nog steeds leven en zij de andere helft van het amulet hebben. Ook heeft ze allerlei ideeën over hen. Het weeshuis wordt geleid door Miss Hannigan, die aan alcohol verslaafd is en de weesmeisjes haat. Op een dag vindt Annie een hond. Ze besluit hem te houden in het weeshuis en noemt hem Sandy. Miss Hannigan is hier niet blij mee.

Miljardair Oliver Warbucks zoekt een weeskind om bij hem te logeren voor een paar weken. Zijn assistente besluit geen jongen te zoeken, zoals Oliver vroeg, maar kiest Annie. Oliver wil eerst niets van Annie weten, maar vindt haar uiteindelijk wel erg aardig. Samen gaan ze naar de film (wat in die tijd erg duur was) en naar de Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt. Oliver wil Annie adopteren, maar Annie wil dit niet. Ze denkt dat haar ouders nog in leven zijn. Oliver besluit op zoek te gaan naar Annie's ouders.

Miss Hannigan haar broer, Rooster Hannigan, komt vrij uit de gevangenis en komt met zijn vrouw naar Miss Hannigan toe. Als zij met zijn drieën horen dat Oliver Warbucks een hoog geldbedrag geeft aan de echte ouders van Annie, in hoop ze zo te vinden, doen Rooster en zijn vrouw zich zo voor. Miss Hanigan zoekt naar de andere helft van Annie's amulet, zodat Annie hen echt aanziet voor haar ouders. Het lukt ze om Annie en het geld mee te nemen.

Annie krijgt in de auto in de gaten dat het niet haar echte ouders zijn en ze verscheurt het geld. Rooster wordt boos en probeert haar te vermoorden, maar Miss Hannigan houdt hem tegen. Miss Hannigan wordt neergeslagen en rent Annie achterna. Annie wordt uiteindelijk gered. Haar echte ouders blijken jaren geleden te zijn omgekomen in een auto-ongeluk. Oliver adopteert Annie en de weesmeisjes van het weeshuis. De film eindigt met een groot feest.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Annie_(1982)&oldid=722582"